!!! VYRÁBÍME VLASTNÍ ČOKOLÁDU DUBAJSKÉHO STYLU - informace zde !!!

TANZANIA AA TANGANIKA - Hmotnost (g): 1000g

TANZANIA AA TANGANIKA - Hmotnost (g): 1000g


Název Tanganika pochází z dřívějšího názvu Tanzanie. Tanzanie je jedním z nejvýznamnějších producentů kávy v Africe. Označení AA u kávy značí nejvyšší jakost zrn. V kávovém průmyslu se používá několik systémů značení jakosti kávy a AA je jedním z nich. Více

Výrobce: cool coffeeKód produktu: P10302-2 Doprava a platba

763 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
balení

Název Tanganika pochází z dřívějšího názvu Tanzanie. Tanzanie je jedním z nejvýznamnějších producentů kávy v Africe. Označení AA u kávy značí nejvyšší jakost zrn. V kávovém průmyslu se používá několik systémů značení jakosti kávy a AA je jedním z nich. Více

Výrobce: cool coffeeKód produktu: P10302-2 Doprava a platba

Původ a oblast

Tanzanská káva AA Tanganika pochází z východní Afriky, konkrétně z oblastí poblíž Viktoriina jezera a pohoří Kilimandžáro a Meru. Tato oblast poskytuje ideální podmínky pro pěstování kvalitní arabiky – vysoká nadmořská výška (1 200–2 000 m n. m.), bohatá vulkanická půda a tropické podnebí s dostatečnými srážkami.

Třída AA označuje velikost kávových zrn – jedná se o největší a nejkvalitnější zrna v tanzanském systému třídění, což obvykle znamená lepší chuťový profil a rovnoměrnější pražení.

Chuťový profil

Tanzania AA Tanganika je charakteristická svou živou ovocnou chutí, výraznou aciditou a plným tělem. Typické chuťové tóny zahrnují:

  • Citrusové a bobulové tóny – limetka, grep, černý rybíz
  • Sladkost – tóny medu, třtinového cukru a červeného ovoce
  • Kořenité a čokoládové tóny – tmavá čokoláda, hřebíček, skořice
  • Jasná acidita – připomíná keňské kávy, ale je jemnější a vyváženější
  • Plné tělo a dlouhé doznívání

Zpracování

Tanzanské kávy jsou nejčastěji promyté (washed), což jim dodává čistý a jasný chuťový profil s výraznou ovocností. Některé mikroloty se mohou zpracovávat i suchou metodou (natural), která dodává intenzivnější sladkost a plnější tělo.

Doporučená příprava

Díky své bohaté chuti je Tanzania AA Tanganika vhodná pro různé způsoby přípravy:

  • Filtrovaná káva (V60, Chemex, Aeropress) – zvýrazní citrusovou svěžest a jemnou sladkost
  • Espresso – silné tělo s čokoládovými a kořenitými tóny, skvělé jako čisté espresso nebo do cappuccina
  • Cold brew – příjemně sladká a osvěžující káva se sirupovou texturou

Shrnutí

Tanzania AA Tanganika patří mezi nejlepší africké kávy, nabízí výraznou aciditu, ovocné tóny, plné tělo a dlouhé doznívání. Je ideální pro ty, kdo hledají kávu s komplexním a jasným chuťovým profilem.

Parametry
Druh Arabika
Varianta zrnková
Země původu Tanzánie
Světadíl Afrika
Druh Arabika
Varianta zrnková
Země původu Tanzánie
Světadíl Afrika

Naposledy navštívené1