Jižní Amerika - Hmotnost - 1000g
Arabiky z Jižní Ameriky, konkrétně z plantáží v zemích jako Brazílie, Kolumbie, Peru či Ekvádor, jsou jedněmi z nejvýznamnějších a nejvyhledávanějších druhů kávy na světě. Tyto kávy těží z ideálních klimatických podmínek regionu: vyšší nadmořské výšky, bohatých sopečných půd, pravidelných srážek a stabilního tropického klimatu. Plantáže v Jižní Americe obvykle pěstují kávu Arabica ve středních až vysokých nadmořských výškách, což přispívá k bohatým a komplexním chutím. Arabiky z Jižní Ameriky jsou známé svou harmonickou chutí. Mají vyváženou kyselost, sladkost a střední tělo. Často se objevují tóny čokolády, karamelu, lískových oříšků, někdy doplněné jemnými ovocnými a citrusovými podtóny. Typická je přirozená sladkost, která z kávy činí oblíbenou volbu pro různé metody přípravy.
PERU AMAZONAS
ECUADOR VOLCANO
COLOMBIA SUPREMO BUCAMARANGA
BRASIL SANTOS
BRASIL PICO MIRANTE
BRASIL PERGAMINO SUL DE MINAS
BRASIL FAZENDA RAINFOREST
BRASIL CARMO DE MINAS
BOLIVIA MEJILLORES
Rádce
Jak je to mezi arabikou a robustou
Představte si svět, kde každé ráno slunce vychází nad zelenými kopcemi, aby pozdravilo tisíce listů kávovníků tančících ve větru. Každý list, každý plod nese příběh, který začíná hluboko v kořenech Země a končí v šálku voňavé kávy v našich rukou. Dnes nebudeme hledat rozdíly. Dnes se společně ponoříme do příběhů dvou hrdinů, kteří stojí za každým naším probuzením – arabiky a robusty.