Všem našim zákazníkům přejeme jen to nejlepší v roce 2025

Spustili jsme platební bránu  

Jižní Amerika - Druh - Arabika

Arabiky z Jižní Ameriky, konkrétně z plantáží v zemích jako Brazílie, Kolumbie, Peru či Ekvádor, jsou jedněmi z nejvýznamnějších a nejvyhledávanějších druhů kávy na světě. Tyto kávy těží z ideálních klimatických podmínek regionu: vyšší nadmořské výšky, bohatých sopečných půd, pravidelných srážek a stabilního tropického klimatu. Plantáže v Jižní Americe obvykle pěstují kávu Arabica ve středních až vysokých nadmořských výškách, což přispívá k bohatým a komplexním chutím. Arabiky z Jižní Ameriky jsou známé svou harmonickou chutí. Mají vyváženou kyselost, sladkost a střední tělo. Často se objevují tóny čokolády, karamelu, lískových oříšků, někdy doplněné jemnými ovocnými a citrusovými podtóny. Typická je přirozená sladkost, která z kávy činí oblíbenou volbu pro různé metody přípravy.

Rádce

Jak je to mezi arabikou a robustou

Představte si svět, kde každé ráno slunce vychází nad zelenými kopcemi, aby pozdravilo tisíce listů kávovníků tančících ve větru. Každý list, každý plod nese příběh, který začíná hluboko v kořenech Země a končí v šálku voňavé kávy v našich rukou. Dnes nebudeme hledat rozdíly. Dnes se společně ponoříme do příběhů dvou hrdinů, kteří stojí za každým naším probuzením – arabiky a robusty.